Seriespel för seniorlag skjuts återigen fram

Då Folkhälsomyndigheten inte förändrat sina allmänna råd, som gäller till och med 2021-06-30 meddelas att;

  • tidigare beslut av HFF tävlingskommitté att skjuta upp seriestart av distriktets samtliga seniorserier till omgången med sista speldag 2021-06-06 gäller.

HFF tävlingskommitté återkommer så snart som möjligt dock senast vecka 21 med eventuella förändrade förutsättningar med anledning av ovan datum för seriestart.

HFF tävlingskommitté återkommer med eventuellt nytt datum för seriestart om Folkhälsomyndigheten förändrar sina allmänna råd, såväl i tid som innehåll.

Representationslagens serier är, med utgångspunkt i de inkomna enkätsvaren, prioriterade att i största möjliga mån genomföras med dubbelmöten. Besked om nya datum för de nu uppskjutna omgångarna ges i samband med besked om seriestart.

Med anledning av den framskjutna seriestarten, och det faktum att kvalet till div 3 herrar utgått, kan det bli aktuellt att vissa av de nu uppskjutna spelomgångarna läggs in efter den planerade sista omgången. Det innebär att det kan bli spel under hela oktober och ev. någon vecka in i november.

På grund av utökade restriktioner i en del regioner inom Götaland, har distrikten i Götaland kommit överens om att division 2 damer ska genomföras med enkelserie med sista spelomgång den 9 oktober.

Utvecklingslagens serier startar samtidigt som övriga serier. De omgångar som inte kommer att genomföras fram till seriestart annulleras och övriga omgångar spelas enligt lagt spelprogram.

Kommer det besked om att matcher får spelas tidigare än den omgång som har sista speldag den 6 juni så är det möjligt för lagen att ansöka om träningsmatch alternativt ansöka om matchändring för att spela seriematch.